baner6
IMG_8819
baner8
baner7
baner5
IMG_5673
Previous Next
1 2 3 4 5 6 7 8
 dziennik elektroniczny  plan lekcji  zastępstwa

                                                           PRZEKAŻ NASZEJ SZKOLE 1,5% PODATKU - KLIKNIJ TUTAJ.

                                                                       REKRUTACJA 2024/2025 - KLIKNIJ TUTAJ.

                                                            KONKURSY Z OKAZJI 150-LECIA SZKOŁY - KLIKNIJ TUTAJ.

                                                                   DNI WOLNE W 2 PÓŁROCZU - KLIKNIJ TUTAJ.

Materiały (PLIKI PDF):

KLASA 6A:

LEKCJA 19.06 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 5.06 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 29.05 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 29.05 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 22.05 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 15.05 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 8.05 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 24.04 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 17.04 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 3.04 - KLIKNIJ TUTAJ.


KLASA 6B:

LEKCJA 22.06 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 15.06 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 8.06 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 1.06 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 25.05 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 18.05 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 11.05 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 27.04 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 20.04 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 6.04 - KLIKNIJ TUTAJ.

LEKCJA 30.03 - KLIKNIJ TUTAJ.


LEKCJA 23.03:

Temat: ABC zdrowego życia - zdrowie na talerzu.

1. Składniki odżywcze możemy podzielić na następujące grupy:

  • budulcowe - białka
  • energetyczne – węglowodany i tłuszcze
  • regulujące – witaminy i składniki regulujące

2. Zapotrzebowanie energetyczne jest to taka ilość energii w postaci pokarmu dostarczona do organizmu aby umożliwić jego funkcjonowanie i rozwój.

3. Zapotrzebowanie energetyczne uzależnione jest od:

  • wieku
  • płci
  • masy ciała
  • aktywności fizycznej
  • rodzaj wykonywanej pracy – osoby dorosłe

4. Piramida zdrowego odżywiania przedstawia nam w sposób obrazowy jakie produkty powinniśmy spożywać codziennie, jakie należy ograniczyć, a jakie wykluczyć ze swojej diety.

5. Na opakowaniach produktów spożywczych podawana jest informacja o zawartości kalorycznej i energetycznej poszczególnych produktów.

Zadanie

1. Zbierz trzy opakowania po dowolnych produktach spożywczych – ćw. nr 3 str. 56 podręcznika – wypełnij tabelkę w zeszycie .

2. Obejrzyj filmy

- składniki odżywcze - LINK

- wartości składników odżywczych i kalorycznych - LINK 1, LINK 2

Jeżeli masz możliwości techniczne prześlij wypełnioną tabelkę na e–dziennik lub na e-maila Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. , w przypadku braku takich możliwości zadanie zostanie ocenione po powrocie do szkoły.


KLASA 6A:

LEKCJA 27.03 - KLIKNIJ TUTAJ.

 

Zadzwoń do nas
12 272 13 38
sp1@myslenice.pl
Jana Sobieskiego 1, Myślenice

Back to top